diumenge, 13 de març del 2011

Realitat Augmentada al Taller, el futur del taller ?

M'ha encantat aquest vídeo que mostra com pot ser el futur de les revisións als taller mecànics : la realitat augmentada aplicada a la reparació.

Es un projecte-prototip que està desenvolupant BMW per reparar els seus vehicles, al vídeo ens mostra una senzilla operació de substitució del ventilador, que no es una feina gens complicada peró encara ens sembla mes senzilla gràcies a les ulleres i la realitat augmentada




Farà falta veure fins on arriven amb els programes de realitat augmentada, encara que aquesta reparació es molt simple podem veuree el concepte que trobo molt potent, imagineu que cualsevol amb les eines i les ulleres podría realitzar reparacions senzilles reparar el seu propi cotxe.

S'obre un món en els serveis de reparació , sobretot en intervencións mes complexes on la pericia del técnic encara que necessaria, no serà indispensable doncs penso que ben guiat, cualsevol podria ficarli mà al vehicle. Com que el programa et va guiant, i t'informa de les eines que necessites per cada operació es logic pensar que els temps de reparació resultaran molt més ajustats, doncs no et farà falta pensar per on començar ni recorrer al manual del taller electronic amb l'inversió de temps que sempre comporta.

Com diu un dels principis de les 5S, invertim el 90% del temps buscant el que ens fa falta per fer la feina i l'executem amb el 10% del temps total.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada