divendres, 7 de maig del 2010

Treient un cargól trencat al vehicle

Aprofitant que avui un client ens ha sol.licitat amb urgéncia un servei extern al seu taller he fet unes fotografíes del procés que fem servir per extreure cargols i espàrregs que es trenquen i en queda una part fixada a la peça.

Per poder treure la part trencada, necesitarem que hi hagi suficient espai , doncs s'ha de foradar el troç trencat per poder utilitzar l'extractor especial.

Aqui tenim la fotografía del cargol trencat arran de soport , amb la part superior tota rematxada





El primer que fem es pulir la part irregular amb una fresa pneumatica d'alta velocitat, doncs suposem que el cargol no estàra molt fort. El problema normalment el tenim en que la sortida de la rosca ès malmesa.

Amb un punxó marquem el mes exacte possible el centre del espàrreg per tal de fer guia per la broca. Aquest punt es gran importancia doncs que el forat estigui centrat al cargol permetrà que l'estractor treballi perfectament, en cas contrari ens podrem trobar que no fa la força uniforme , ens presiona el cargol contra la rosca i en el pitjor dels casos el cargol no surt i la rosca es deforma.

Procedimt a foradar amb vaixes revol.lucions el troç de cargol trencat amb una broca de 3mm, tenint cura de treballar el més centrat possible, i amb especial cura a la sortida de la broca doncs podriem trencarla dintre. Una vegada tenim el forat de guia, anem engrandint-lo fins que ens passi l'estractor mes gran possible. En aquest cas per un cargol de 10mm, foradant a 5,5mm n'hi ha prou.

Treballem amb estractors de tot tipus en funció del treball, per aquest cas fem servir un "protto" de rosca esquerres granada, així al desenroscar el cargol trencat l'estractor es va introduint fins que es clava en la peça.



Com es el cas, al haver sanejat la part superior rematxada el cargol surt sense massa complicacions:



Tenim el problema a les mans i fora del cotxe:




Per acabar passem un mascle per repasar la rosca i ja podem instal.lar un cargol nou



Com cada feina es un cas , hi ha vegades en que el cargol està molt fort , o bé l'acces no es gaire bó i fem el forat descentrat,ens trobem amb que el cargol no surt, en aquestes situacions no hi ha mes remei que foradar fins eliminar tot el cargol i col.locar un helicoil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada